Éppen most olvasom az Origo.hu oldalon, hogy a kézilabdás Pásztor Istvánt a házolása miatt első fokon nyolc hónap fogházra ítélték. Ez év szeptemberében, körülbelül egy hónappal ezelőtt a kézilabdás motorkerékpárjával közlekedett Veszprém lakott területén belü, ahol a Dózsai György út egyik gyalogosátkelőhelyen elgázolt egy 80 éves idős gyalogos férfit. Az elgázolt gyalogos a helyszínen életét vesztette. A Blikk ügy tudja, hogy a motorkerékpárt 50 km/h helyett 69 km/h-val vezette a kézis, amely nem mondható extrém nagy sebességtúllépésnek, de persze több, mint a megengedett. A bíróság a kézilabdázót nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta a járművezetéstől, valamint a bűnügyi költség (334397 Ft) megfizetésére kötelezte a gázolót, balesetet okozót. Mindez az elsőfokú ítélet, az ítélet ellen fellebbezett a sportoló.

 

Véleményem szerint a bírónak vastagon fogott a ceruzája, hiszen ilyen, és hasonló jellegű baleseteknél a szabadságvesztés végrehajtását fel szokták függeszteni két évre.

 

Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy az eset pontos körülményit egyáltalán nem ismerem, hogy például a gyalogos hány méterre haladt be a gyalogosátkelőhelyre, hogyan történt az elütés, stb.

 

Szerintem másodfokon felfüggesztettet fog kapni, de majd meglátjuk.