Néhány órával ezelőtt a washingtoni nemzeti katedrális történetéről és egyik érdekességéről írtam. Ezen bejegyzésemmel is Washingtonban maradunk, csak néhány kilométerrel messzebb megyünk, a georgetowni egyetemig.

 

Igen, ennek az épületnek is van egy pici érdekessége. Mint ahogy a képen látható, az egyetem főépületének középső tornyán található egy óra, ami elég magasan van. Nos, az egyetem végzős diákjai még nagyon régen kitalálták, hogy az óra nagymutatóját ellopják, és azt egy nagy borítékban a Vatikánnak küldték el. A Vatikán nem tudta mire vélni a csomagot, így a borítékra rányomták, hogy "vissza a feladónak", és visszatért az egyetemre. Az egyik ilyen kaland alkalmával az óramutató megsérült, és rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy többet ne tudják elvinni a mutatót. Ennek ellenére a hagyonmány továbbfolytatódott, és 2005-ben újra sikerült "lelopni" a nagymutatót, és azt elküldeni a Vatikánba, ahonnan újra visszatért az egyetemre.

 

Néhány kép az egyetem külsejéről és belsejéről a webalbumban. Az egyetemről bővebb információ a Wikipedia oldalán található (angol nyelven).