Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nukleáris robbantások helyszíne a Google Mapsen

Nevadában, a Yucca Flatnek nevezett helyszínen 1951 és 1992 között 739 nukleáris robbantást hajtottak végre. A kárterek a Google Maps-en is láthatóak, amelyek között több óriási kráter is található, például egy 1200 méter széles kráter.

 

0 Tovább

A Google jelszavakat is rögzített

Nem olyan régen olvastam a hvg.hu oldalon, hogy a Google a népszerű Street View szolgáltatásának bővítése során (utcák fotózása közben) nem csak fotókat készített, hanem megannyi személyes adatot is begyűjtött. Ezen személyes adatok közé tartozik a nem titkosított wi-fi hálózatokról jelszavakat, valamint elektronikus leveleket (email) is rögzítettek. Az adatok begyűjtését a Google beismerte, és miahamarabb meg fogja azokat semmisítani - állítja közleményében a vállalat. A vállalat 2006 óta kezdeve több mint 30 országban gyűjtötte az előbb említett adatokat.

 

Jóri András Adatvédelmi Biztos még idén júniusban kért levélben tájékoztatást a Google-től.

0 Tovább

Vége a jó világnak a YouTube-on

Éppen most olvasom a Techline.hu oldalon, hogy vége van a jó világnak, ugyanis a YouTube-nak ki kell adnia a kommentelők adatait. Carla Franklin olyan kommenteket (mocskolódó) kapott a YouTube videómegosztó oldalon, amelyet nem nagyon viselt el, így beperelte a modell a Google-t.

 

A bíróság úgy látta, hogy a hölgynek igaza van, így a Google-t kötelezte, hogy tizenöt napon belül ki kell adnia három kommentelő adatait a fotómodellnek.

 

A techline híre az alábbiakban olvasahtó:

 

http://techline.hu/hirek/20101018_youtube_kommentelok_itelet.aspx

 

Angol nyelven pedig:

 

http://www.reelseo.com/judge-rules-youtube-cyberbully/

0 Tovább

Szamárlétra

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek